02 July 2015

Spontaneous Thursday 30

Assalammualaikum



Apabila kata-kata semakin berbisa..
Apabila tingkah sering tersalah..
Itu didikan Allah untuk kita supaya DIAM

Diam itu perisai kebodohan
Diam itu penghias kebijaksanaan

Tak perlu kata apa-apa..
Tidak perlu buat apa-apa..

Raihlah pahala dan hindarilah dosa hanya dengan DIAM..!

-Ustaz Pahrol Mohamad Juoi-







Sayonara !

| All contents are fully copyrighted by Diera Tekikushika unless stated | Thank you |

28 June 2015

Cukup-cukuplah

Assalammualaikum



Selamat berpuasa! Genap 11 hari kita puasa untuk tahun ni.  Alhamdulillah..

Hurrmmm

Sebenarnya, kalau nak dikira-kira dah fed-up gila nak kerja,  Takda semangat nak pergi kerja.  Tak happy.

Nak hadap perangai sorang staff ni lagi, yang kaki bodek, talam dua muka, lidah bercabang.  Haihh manusia, manusia..

First Ramadhan, semua meletup.  Setahun lebih simpan perasaan, buat tak tau, buat bodoh.  Tapi mana boleh kalau dah sampai diri ni diperbodohkan!  Allah je tau betapa peritnya aku menanggung.

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, waaahhhhh banyak betul perkiraannya.    

Orang boleh cakap, "Sabar", 'Don't take it personally", 'Don't be emotional la", "Be professional", macam-macam orang boleh cakap.  

Aku boleh jadi professional.  BOLEH.  Aku boleh tak jadi emotional.  BOLEH.  CUMA bila aku ketepikan emosi, jadi professional, aku boleh jadi seorang manusia yang SANGAT selfish.  SANGAT SELFISH dan KEJAM.  Sebab bila emosi sudah diketepikan, perasaan belas ikhsan juga aku akan ketepikan.  No compromise.

Bukan aku tak bagi masa, BAGI.  Enam bulan, dah cukup lama, tapi it still keep repeating. AGAIN AND AGAIN.  


"Bukan kesabaran jika masih mempunyai batas 
dan 
bukanlah keikhlasan jika masih merasakan sakit"

Moral of the story, 

1) some people they don't deserve any words.
2) certain things are best to remain untold,
3) I HAD ENOUGH!!


Semoga 'keputusan' aku betul
=_=

*gambar takde sebab hati tengah sedih!



Sayonara !


| All contents are fully copyrighted by Diera Tekikushika unless stated | Thank you |

Powered by Blogger.
 
All Right Reserved To Diera Tekikushika. Full Edit By NabilaMedan.