03 February 2015

Setahun di 2014

Assalammualaikum



Hai !

Dah masuk bulan 2 2015, aku baru nak recap untuk 2014.

Well, sejak bulan 9 tahun lepas aku dah mula private blog ni sebab pada aku, aku dah tak ada memberi sebarang cerita yang berfaedah kat korang, so, private kan ajela.  Walaupun aku boleh  je nak public-kan blog ni sebab kan ada entry lama untuk korang (kalau nak) baca dan stalk ape benda yang aku buat dari tahun 2010 hingga lah sekarang. =)

Sebenarnya tahap malas nak blogging tu dah sampai tak nak renew domain.  Sampaila orang Asiahost called, terus, 'eh ya ya saya nak renew' pap! terus kena denda RM2 sebab late renewal. Huh!

So, tahun lepas merupakan tahun 'ong' kot bagi aku sebab aku mulakan tahun 2014 dengan dapat kerja!  Yelah, kalau korang baca post aku grad, aku tamat belajar June 2013, lepas tu nak duduk  rumah balas dendam belajar 5 years in a row sampai bulan 9 baru start nak cari kerja.  Macam-macam peel orang aku jumpa masa nak cari kerja, sampailah bulan 12, aku decided untuk accept satu job offer ni.  By which aku mula on 6 January 2014.

 Tadaaa !!!  Gambar hari pertama.  baru hari ini publish. =)
*merenung ke luar jendela, bayu pagi meniup lembut*

Lepas tu, mula lah perjalanan aku sebagai wanita bekerjaya. Sekejap sangat masa berlalu.  Macam-macam weh perasaan bila dah kerja ni.  Tapi yang paling best bila dapat GAJI lah ! Ada jugak aku abadikan sikit dalam blog ni.  Kalau rajin pergila cari entry-nya. :p

Gambar sikit-sikit amek, compile, jadi macam kat bawah ni.

Ni masa birthday aku dan si tembam

company lunch-out. 

Last but not least,

31 Disember 2014.

*lepas ni, nak rajin semula update blog, sebab bila dah ada instagram, twitter ni rasa dia tak sama dengan blogging. So, janganlah ada yang unfollow, sebab kita akan rajin update blog untuk tahun 2015 ni ya! 

Janji!






Sayonara !

| All contents are fully copyrighted by Diera Tekikushika unless stated | Thank you |

07 December 2014

Sekilas Pandang 2014

Assalammualaikum



Hari tuhm someone tanya, masih menulis blog lagi ke? 'Ya'.

Dulu memang aku public-kan blog.  Tapi sekarang dah private. Banyak sebab.  Walaupun dah private aku tak akan all out tulis segala isi hati dalam blog ni, sebab mungkin one day aku akan open back for public.  Sape tau kan?

So far aku boleh terima tentang perjalanan aku hidup aku untuk 2014 yang bakal ending lagi 19 hari ke 2015.  Macam-macam, dan kalau nak dibahagikan kepada beberapa pecahan,

*******************************************************************************

Kerja - Okayla, aku dah mula suka kerja sekarang, cuma banyak kali jugak aku kena bersabar dengan perangai sorang-sorang. Tapi takpa, sabar tu kan separuh daripada iman.  Orang yang bersabar besar ganjaranNya di penghujungnya.

Diri - Aku ada set few target, salah satunya memang aku dah achieve.  Target untuk savings. Alhamdulillah.  Sebab aku ni boleh tahan nafsu shopping. But at the end aku achieve target savings.

Family - Pon okay. Berkongsi rezeki dengan orang, InshaAllah akan dilipat-gandakan lagi rezeki kita, lebih-lebih lagi dengan ahli keluarga sendiri.
*******************************************************************************

So, sekarang, aku cuma kena tunggu dan lihat, adakah janji-janji yang diungkapkan akan ditunaikan?







Sayonara !


| All contents are fully copyrighted by Diera Tekikushika unless stated | Thank you |

Powered by Blogger.
 
All Right Reserved To Diera Tekikushika. Full Edit By NabilaMedan.